INTRODUCERE

16 dec.

Nefertiti

Makeup-ul este o lume magica in care ne putem transforma, ne putem ascunde defectele si ne putem evidentia calit stramosii nostri cu mii de ani in urma.  Sunt multe documente si cercetari arheologice care atesta existenta produselor cosmetice primitive dar despre istoria makeup-ului voi scrie alte articole.

Acest blog, la fel ca cel vechi,  are ca scop sa adune informatii despre ingrijirea pielii, produse cosmetice, tehnici de aplicare a machiajelor, orice este legat de MakeUp, unghii, parfumuri, ingrijirea personala.
Este a doua tentativa de blog, primul avand anumite probleme tehnice pentru care l-am abandonat. Dar nu am renuntat si aici este dovada.
Avem despre ce vorbi.
Baza oricarui machiaj este pielea, tenul sanatos. E important sa-l ingrijim zilnic.
Cum spune poverbul: esti ceea ce mananci. E indicat sa mancam din toate cate putin, fara sa exageram cu mancarurile prajite, dulciurile si sarea. Organismul are nevoie de multe vitamine daca vrem o piele luminoasa. Vitaminele A si C sunt indispensabile si cum bine stim, se gasesc mai ales in fructe, legume si peste. Dar sa nu uitam vitaminele D si E si cele din grupa B. E adevarat ca ele nu fac minuni dar e primul pas si cel mai important pentru un ten mai sanatos.

Apa, desi subestimata, are rolul de a depura organismul ceea ce ajuta pielea sa fie mai elastica si luminoasa. Sfatul medicilor e sa bem minim 1,5 litri de apa pe zi. Cu cat mai mult, cu atat mai bine.

Exercitiile fizice nu doar ne ajuta sa ne mentinem in forma si sa ne simtim bine, ajuta si la tonifierea tenului.Winter running Activitatea fizica determina inima sa pompeze mai mult sange si deci oxigen, care e distribuit in tot corpul si ajunge si la piele. Acelasi lucru se intampla si cand ne indragostim, inima bate mai tare si oxigenul se distribuie mai bine, deci ori ne indragostim ori facem sport sau pe ambele.

Lipsa somnul si stresul sunt nocive pentru tenul nostru.  Stim efectele negative care le are o noapte alba asupra tenului.  Si stresul se vede imediat pe fata noastra. E mereu mai bine sa ne relaxam atat fizic cat si psihic dar in cazuri extreme , machiajul poate fi un adevarat aliat.

Fumatul provoaca daune porilor, ingalbeneste dintii si coloritul rezulta stins. Este unul din principalii nemici ai pielii, sa nu vorbim de restul corpului.
Se spune acelasi lucru si despre alcool, cum ca ar dauna grav sanatatii tenului. Dar nu trebuie sa exageram nici cu fricile si nici cu consumul acestora.

Soarele.  Pielea bronzata este foarte frumoasa.  Este o moda lansata de Coco Chanel.  Inaintea ei pielea bronzata nu era apreciata, erau bronzati doar oamenii care lucrau pamantul.  Produsele solare sunt foarte importante si nu trebuie sa uitam de ele niciodata cand ne expunem la soare.  Ele ne protejeaza de radiatiile UVA si UVB, datorita filtrelor pe care le contin.  Ultravioletele sunt cauza principala a imbatranirii pielii si provoaca tumori.  Razele UVA penetreaza straturile mai profunde ale pielii in timp ce razele UVB actioneaza la suprafata si doar vara la orele cele mai calde. Atat vara cat si in anotimpurile reci, rezele UVA sunt active si ideal este sa folosim cremele de ingrijire (crema de fata, balsamul de buze, etc), cu protectie solara.

Inainte de toate trebuie sa ne cunoastem tipul de piele, doar asa vom putea alege produsele adecvate noua. Cosmeticele pot avea efecte placute asupra pielii la fel cum pot avea efecte negative daca nu ni se potrivesc.

Tenul normal: este cel mai rar si cel mai norocos. Porii sunt inchisi, textura e compacta, iar la tact rezulta fin si moale.

Tenul sec: este pielea care manifesta semnele vremii cel mai bine. Porii sunt redusi aproape invizibili. Tipic acestui tip de ten este senzatia ca „se strange/trage”, mai ales dupa spalare. Se screpoleaza. Il seaca usor razele puternice vara cat si vantul rece al iernii.

Tenul gras: este cel mai problematic. Are nevoie de ingrijiri constante si specifice. Porii sunt foarte dilatati si vedem lucios mai ales in zona T. Din cauza excesiva a sebumului se formeaza des cosuri si/sau puncte negre.

Tenul mixt: este combinatia intre cel sec si cel gras. Porii sunt dilatati in zona T, iar in rest pielea este seaca cu pori inchisi pe restul chipului. Si acest tip de piele este predispus la cosuri si puncte negre.

Tenul acneic: din pacate acest tip de ten se observa si la femeile mature. Cauzele acneei sunt multe si poate lasa urme precum cicatrici sau semne iremediabile. Este o piele complexa care are nevoie de tratamente specifice de aceia este indicat, aproape obligatoriu, vizita la dermatolog.

MakeUp Tamara

O data ce am indentificat tipul de ten pe care il avem putem cauta si folosi  produsele de ingrijire, machiajele cele mai bune si tratamentele cele mai eficace pentru noi.

Al doilea primul articol se incheie aici.

Numai bine!

Lasă un comentariu: