CURIOZITATI – PENSULE

9 Apr

Nichole Dossout

Am gasit un articol mai vechi despre pensule, era de fapt un articol – publicitate ca si majoritatea articolelor din revistele de moda, dar am extras ceea ce mi s-a parut interesant si l-am redat pentru cele interesate. Cu aceasta ocazie adaug o noua categorie pe blog: Curiozitati.

Saving Face nu e o spalatorie comuna. Este primul serviciu de curatare a pensulelor, primul din lume.

Ideat de Nichole Dossous, model si beauty blogger din New York, care le restituieste curate, sterilizate si impachetate (savingface.in). Dossous explica:” In timp ce mi se facea machiajul pentru prezentarile de moda, des pensulele erau respingatoare. Nu aratau prea curate.”

Din experienta ei de model stie ca igiena pensulelor este neglijata. Asa ca Savingface propune o varianta express de curatare a pesulelor cu un spray special sau un full-service in care perii pensulelor sunt spalate in profunzime cu apa si sapun “ecofriendly” (un sapun neutru, delicat).

 

Intre timp marca Klikx Brushes aduce o gama de pensule de unica folosinta, sintetice. Aceste pensule au un maner ergonomic si un cap cu perii albi care se schimba cu un click. (klicbrushes.com).

 

Dar acasa? Make-up artist-ul Shiseido, Pablo Ardizzone, spune:” Exista produse specifice pentru curatarea firelor atat sintetice cat si naturale, in putine minute. Pentru o curatarea profunda se spala cu sapun de Marsilia apoi cu putin detergent de vase: se elimina astfel produsele minerale, pigmentii sau orice component uleios al produselor de machiaj. Se limpezesc bine si se lasa la uscat cu capul in sus”. Inchei citatul dar specific faptul ca nu sunt de acord cu uscatul pensulelor cu capul in sus pentru ca umezeala aluneca la baza firelor deteriorand partea unde sunt lipite ceea ce scurteaza viata pensulelor.

Alegerea unei pensule de calitate si perfect curate are un impact decisiv in rezultatul unui make-up. Casa Dior a dorit colaborarea cu Raphael, o firma franceza , leader in producerea pensulelor de arta. Experienta de peste 200 de ani (firma este fondata in 1793), tehnicile de lucrare traditionale si manuale unite cu experienta make-up artistilor profesionisti  Dior si alegerea firelor de cea mai buna calitate au ajutat la realizarea unei game de pensule speciale pentru aplicarea fondului de ten intr-un mod perfect omogen de efect natural.

 

DIOR pensule FDT

Anunțuri

Lasă un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: